ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean va implementa două proiecte noi de modernizare a drumurilor județene

Două proiecte noi, care au primit deja votul consilierilor județeni, sunt pregătite de conducerea Consiliului Județean pentru a fi concretizate, lărgind astfel aria investițiilor în modernizarea infrastructurii județului Buzău.

La ultima ședință ordinară a Consiliului Județean, a fost aprobate două noi proiecte de investiții.Primul vizează modernizarea drumului care leagă localităţile Vintilă Vodă şi Plaiul Nucului.

Cel de-al doilea proiect urmăreşte valorificarea potenţialului turistic al judeţului Buzău.Tronsonul care leagă localităţile Vintilă Vodă şi Plaiul Nucului, propus pentru reabilitare, lung de 20 de kilometri, reprezintă unica legatură a localităţilor Lopătari, Mânzăleşti şi Vintilă Vodă cu drumul european E 85, cu care se intersectează în comuna Mărăcineni.În cazul în care finanţarea se aprobă în acest an, lucrările de reabilitare a acestui tronson de drum ar putea începe în 2021.

Al doilea proiect urmăreşte valorificarea potenţialului turistic al judeţului Buzău. Investiţia are în vedere punerea în valoare a unor obiective turistice sau monumente istorice care ar putea atrage mai mulţi turişti.

Un astfel de obiectiv este Ansamblul roman de la Pietroasele, care va fi pus în valoare cu ajutorul banilor europeni.Ambele proiecte au fost aprobate vineri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Buzău.

În ultimii ani, numeroase obiective, atât din infrastructura rutieră, cât şi cea turistică au fost modernizate, prin accesare de fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !