POLITICĂ

Cine va fi noul lider al PNL Buzău!

Demisia lui Cristi Romanescu din fruntea organizației județene a PNL Buzău, la cererea președintelui Ludovic Orban, după rezultatul obținut de filiala buzoiană la alegerile locale, va fi urmată în cel mai scurt timp de măsuri și decizii, care deocamdată se iau numai la nivel central.

Sâmbătă, este anunțată vizita la Buzău a viceliderului grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, deputatul Victor Paul Dobre și a secretarului general al partidului, Robert Sighiartău, care vor veni la Buzău pentru a pune la punct o strategie de remontare a organizației buzoiene împreună cu membrii acesteia și, după cum susțin mai multe surse de încredere, pentru a numi noul președinte al PNL Buzău.

De la centru s-a hotărât ca noul președinte să nu facă parte din organizația PNL Buzău și asta pentru că, de-a lungul timpului, liberalii buzoieni în frunte cu Cristi Romanescu au fost acuzați că ar colabora cu social-democrații în plan local.

Cel care se vehiculează că ar urma să fie numit în locul deputatului Romanescu este buzoianul Gabriel Avramescu, actualul prefect al județului Galați și fost director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați. De profesie jurist, Gabriel Avramescu a mai activat și în Ministerul Integrării Europene, precum și în Ministerul de Interne.

Reamintim că, după reuniunea de miercuri în prima ședință de după alegerile locale liderilor PNL la nivel central, s-a decis demiterea din funcție a șapte lideri de filiale locale, printre care și Cristi Romanescu, președintele PNL Buzău, pe motiv că au obținut scoruri sub pragul impus de la centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button