ȘTIRILE ZILEI

Bărbatul bănuit că a furat banii din autoturismul restaurantului „Taverna Buzoiană”, suspect pentru săvârșirea unui jaf ca în filme

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat, în această dimineață, o percheziţie domiciliară în orașul Pantelimon, la persoană bănuită de săvârșirea furtului din autoturismul care aparține restaurantului „Taverna buzoiană, furt care a fost comis pe raza municipiului Buzău.

Persoana bănuită că ar fi săvârșit jaful respectiv este suspectă și într-un alt dosar, deschis de polițiști după un jaf comis în luna mai în București, când un băbat a fost deposedat de o sumă importantă de o bandă de hoți deghizați în polițiști.

„Un bărbat din Bucureşti, care a ridicat de la bancă suma de 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi), a fost jefuit, în această după-amiază, de mai mulţi hoţi înarmaţi. O rudă a victimei a precizat că hoţii au coborât din două maşini cu numere de înmatriculare similare celor de la Ministerul de Interne şi erau îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti.”, titra „Evenimentul Zilei”, la momentul respectiv.

Acțiunea de azi s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău, după ce fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 05 octombrie a.c., de către un buzoian de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.

Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 48 de ani din orașul Pantelimon.

Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a buzoianului suma de 40.000 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ.

În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto și bani (10.000 lei și 400 euro).

A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzăupentru continuarea cercetărilor.

Față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Astăzi, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și polițiști de la Poliția orașului Pantelimon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button