POLITICĂ

Fănică Bîrlă nu poate intra, deocamdată, în CLM!

Ciclul electoral actual este reglementat de normative noi, care au adus schimbări atât în organizarea alegerilor locale cât și în ceea ce privește constituirea consiliilor locale și județene.

Dacă până acum accesul în miniparlamentul local sau județean de pe lista de supleanți putea să aibă loc după ce partidul retrăgea sprijinul unui ales, acum lucrurile stau cu totul altfel.

În cazul de față, faptul că Partidul Mișcarea Populară i-a retras sprijinul politic lui Constantin Florescu, candidatul la funcția de primar al municipiului Buzău, nu înseamnă că la următoarea ședință a CLM se va lua act de vacantarea postului de consilier municipal pe care acesta ar fi trebuit să îl ocupe și imediat după aceea Fănică Bîrlă va accede în CLM de pe lista de supleanți. Acest lucru s-ar fi putut întâmpla doar dacă Florescu ar fi renunțat de bună voie la mandatul de ales municipal.

Noile acte normative prevăd acum o cu totul altă procedură și anume validarea alesului municipal de către instanța de judecată.

În cazul în care instanța va refuza validarea, la ședința de constituire a Consiliului Local Municipal, locul pe care ar fi trebuit să îl ocupe Constantin Florescu se va declara vacant și abia după aceea va fi ocupat de supleant, adică de următorul aflat pe listă, în cazul de față Fănică Bîrlă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button