POLITICĂ

Aducem tinerii acasă! Buzău, oraş universitar. Pro România: „Ingineria salvează România!”. Și Buzăul! (FOTO)

Vineri după amiază, organizația județeană PRO ROMANIA a organizat o conferință de presă cu ocazia vizitei lui Tudor Prisecaru, Președintele Senatului Universității Politehnice din București, la Buzău. Liderii PRO ROMANIA au demarat un proiect care vizează realizărea unei extensii a UPB la Buzău, pentru pregătirea de personal calificat mediu și înalt pentru industrile prezente în judet.

La eveniment au participat Felix Rache, preşedintele organizației județene, vicepreşedintele la nivel național, candidații PRO ROMANIA BUZAUpentru Senatul Romaniei , Gabriel Petrea și George Sava, alāturi de alți membri și ingineri de profesie din cadrul partidului. ”Vă promitem că facem eforturi ca tinerii să se întoarcă acasă! Poți fi smart și la tine în oraş, iar acesta este momentul în care să începem să ne păstrăm valorile și copiii acasă. Dacă nu vom ieși parlamentari, vreau să știți că acest proiect continuă Suntem oameni serioși care işi leagă destinele de acest proiect, iar o asemenea reuşită înseamnă fonduri europene, fortă de muncă și personal calificat și, inevilabil dezvoltarea județului. Acest proiect este în stránsă legătură cu resursa locală și cea natională, ceea ce duce la o dezvoltare durabilă nu doar pentru județul Buzău, ci și pentru Románia! Intr-un top al oraşelor cu o condiție de viață sporită sunt comunitațile care au universități și îmi dorese acest lucru și pentru Buzău” a declarat Felix Rache, preşedinte PRO ROMANIA- FILIALA BUZAU,vicepréşedinte PRO ROMANLA la nivel național.

Delegația buzoiană a purtat discuții cu președintele Camerei de Comert șiIndustrie din Județul Buzău pentru a identifica nevoia de resursă umană necesară industriei din Buzău.” Am avut o îmianire cu președintele Camerei de Comert și Industrie din Buzău, în cadrul căreia am discutat despre nevoile industriei din Buzău.Decanii faculiătilor din cadrul Universităti Politehnice cu specializări pe profilul industriei din Buzău vor veni aici pentru a discuta concret despre nevoile existente în industria locală. Apoi, vom avea întálniri bilaterale pentru a vedea dacă dezvoliăm un colegiu tehnic, programe de master și să ducem la îndeplinire ce ne-am propus.Vom deschide un centru de informare pentru tinerii care vor să primească informații despre activitatea unei instituții de învătământ majore, de importanță nafională. Deja discutăm de pași concreți pentru implementarea acestui demers. Vă asigurăm că acest proiect se va realiza!”a declarat Gabriel Petrea, candidatul PRO ROMANIA pentru Senatul României.


Fostul prefect al județului Buzău,George Sava, candidat pe listele de la Senat din partea Pro România a declarat că Buzăul duce lipsa personalului mediu şi înalt calificat.”Este un proiect de suflet, un poiect pe care mi-l doream de cand eram prefect.Marii industriaşi ai Buzăului au adus în atenția Prefecturii lipsa personalului mediu Romänia şi înalt calificat. Este un demers care pune în prim plan omul, calitățile sale și dezvoltarea comunitară. Imi doresc ca Buzăul să intre pe harta selectă a judejelor care găzdhuiesc centre universitare!” a adăugat George Sava, fost Prefect al județului Buzău.
Preşedintele Senatului Universitäții Politelhnice din Bucureşti, Tudor Prisecaru, a precizat că în decursul unei vizite la mai multe societăți comerciale, a identificat multiple oportunități pentru extinderea cursurilor UPB la Buzău .”Am constatat existența unor fabrici construite pe for’e proprii care au o productie care majoritar este realizată pentru export. O producție de foarte înalt nivel tehmic, ceea ce m-a impresionat. Un proces de producție de înaliă lehnologie care are nevoie de oameni bine pregătiți. Noi nu facem altceva decât să urmăm principile specializării inteligente. Dorim să extindem cursurile UPB aici, dar totodată. Vrem să realizăm un colegiu tehnic care să pregătească personalul de pregăire medie. Folosind resursele locale încercăm să sintetizăm un corp didactic care să pregătească aceşti oameni pentru viitor căci fără aceştia societatea nu se poate dezvolta exclusiv cu oameni cu studii superioare. In ceea ce priveşte personalul cu studii superioare, am identificat oportunități și vom reveni pentru discuții și modalități de aplicare concrete pentru a forma oameni alát de nivel mediu, cât și superior „a declarat Tudor Prisecaru, Preşedintele Senatului Universitäții Politelhnice din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button