ADMINISTRAȚIE

Ce i-a propus primarul Constantin Toma ministrului învățământului!

Primarul Constantin Toma i-a propus ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să craducă în fiecare școală un manager administrativ, recrutat și angajat de administrația locală, care să asigure legătura între școală și Primărie, așa încât să poată fi luate cele mai bune decizii cu privire la investițiile care trebuie făcute în unitățile de învățământ și a măsurillor care să asigure un învățământ de calitate.

În calitate de președinte executiv al Asociației Municipiilor din România, primarul Toma s-a întâlnit cu ministrul Educației, secretari de stat și directori din minister, ocazie cu care le-a făcut propunerea respectivă și a subliniat nevoia susținerii educației de către administrațiile locale, prin acordarea de burse și de facilități de transport elevilor.

Primăriile sunt cele care administrează imobilele școlilor și suportă cheltuielile de întreținere, dar nu poate lua decizii în ceea ce privește mișcarea personalului didactic, numirea directorilor sau asumarea unui plan managerial propriu.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către primarul Constantin Toma, la începutul acestei săptămâni:

„Azi, ca Președinte executiv al Asociației Municipiilor din România, alături de domnul Președinte Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj -Napoca și alți colegi primari de municipii, ne-am întâlnit cu Domnul Ministru al Educației, Sorin Mihai Câmpeanu, secretari de stat și directori generali din minister.

Discuțiile au fost legate atât de susținerea burselor și a transportului gratuit pentru elevi de către minister, dar mai ales de profesionalizarea conducerii școlilor, inclusiv prin crearea poziției de manager administrativ pentru fiecare școală sau grup de școli, recrutat și angajat de către primării.Am prezentat din partea AMR un punct de vedere legat de implementarea la nivel național a unei platforme educaționale pentru managementul și gestiunea școlarității, inclusiv a catalogului electronic.

I-am propus domnului ministru Câmpeanu, ca municipiul Buzău să devină orașul pilot în domeniul digitalizării, deoarece avem de aproape 3 ani o platformă educațională implementată în toate școlile, fiind cei mai avansați din țară în acest domeniu.

Domnul ministru a fost de acord în principiu cu propunerile noastre, urmând să ne implice ca primari în toate modificările legislative ce vor avea loc.Ca primar al Buzăului m-am implicat și mă voi implica cât voi putea de mult, considerând Educația ca fiind cea mai importantă investiție ce se poate face în viitorul acestui oraș.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !