SĂNĂTATE

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Un focar cu 12 cazuri de COVID-19 evoluează la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca din judeţul Buzău, jumătate din cazuri fiind în rândul personalului medical, jumătate în rândul pacienţilor.

Potrivit subprefectului de Buzău, Adina Moiseanu, în prezent, în judeţul Buzău, mai evoluează un singur focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca. Iniţial, au fost 6 cazuri de COVID 19 confirmate, ulterior au mai fost diagnosticate alte 6 persoane. În total, 6 cadre medicale sunt infectate şi 6 pacienţi.

Nu este pentru prima dată când în spitalul de la Săpoca evoluează focare de coronavirus.Pe de altă parte, municipiul Buzău a trecut în scenariul verde după ce incidenţa cazurilor de coronavirus a mai scăzut în ultima vreme. Oraşul se afla în scenariul galben din 27 decembrie după ce înainte, timp de 55 de zile, s-a aflat în scenariul roşu, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Judeţul Buzău numără de la debutul pandemiei 8924 de bolnavi de coronavirus dintre care 248 au decedat, conform celei mai recente informări, cea de joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button