ADMINISTRAȚIE

Dilemă „serioasă”, azi, în Consiliul Local Municipal: „Cum facem diferența între pipi și caca?”

Proiectul de hotărâre prin care s-a cerut modificarea Regulamentului privind deținerea, întreținerea și circulația câinilor pe raza municipiului Buzău, de către alesul municipal Irinel Cîrstea, a născut pasiuni vii, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal.

Viceprimarul orașului, Ionuț Apostu, a luat cuvântul în cadrul ședinței și a ținut să precizeze că a crezut inițial că este po glumă, după care i-a atras atenția inițiatorului proiectului respectiv că ar fi studiat hotărârea care a stat la baza Regulamentului, doar în litera ei, nu și în spiritul ei.

Apostu a trecut în revistă tot ceea ce înseamnă bunuri aparținând domeniului public, incluzând mobilierul urban, spațiile cu amenajări peisagistice, etc. și a precizat că Regulamentul respectiv reprezintă un instrument pentru Poliția Locală, care poate amenda astfel situațiile în care câinii sunt lăsați de către stăpâni să-și facă nevoile în locuri nepermise.

„Nu are nimeni nimic cu un câine pe trotuar, dar când face pipi pe mobilierul urban, pe stația de autobuz, pe gardul unei școli, e clar că atunci trebuie ca acel proprietar al câinelui să fie avertizat măcar. Sau pe straturile cu flori, sau locurile de joacă. Dacă eliminăm acest articol și un proprietar își duce câinele să urineze în locul de joacă, cum îl putem sancționa? Spuneți-mi și mie! De aceea, stimați colegi, vă rog să respingeți acest proiect, pe care îl consider o glumă, repet!” a precizat viceprimarul Ionuț Apostu.

Consilierul municipal al Alianței USR – PLUS a inițiat proiectul de hotărâre pentru eliminarea articolului care interzice câinilor să urineze pe domeniul public

Replica consilierului municipal Irinel Cîrstea, reprezentant al Alianței USR -PLUS, nu a întârziat să apară:

„Consider acest proiect abuziv și haideți să vă spun de ce! Dumneavoastră spuneați că aveți raportul Poliției Locale și că s-au dat multe amenzi. Pentru câinii fără stăpân cine plătește aceste amenzi, domnule viceprimar? Cumva există o discriminare între câinii cu fără stăpân și câinii cu stăpân? Acei câini fără stăpân sunt în proprietatea dumneavoastră, de aceea plătiți pentru ei cu sterilizarea și cu prinderea. Sunteți într-o totală eroare. Spuneați că din 2017, când a fost adoptată această hotărâre, situația s-a schimbat. Vreau să îmi spuneți cum s-a schimbat această hotărâre! Sunt la fel de mulți câini care urinează prin parcuri și prin spațiile publice? Nu există o posibilitate tehnică de a opri aceste lucruri, dar dumneavoastră, de fapt , ce faceți? Creați o pârghie de abuzuri împotriva proprietarilor de câini. (…)Vă rog să votați pentru eliminarea unui articol abuziv!” , a spus la rândul său Irinel Cîrstea.

„Repet, polițiștii locali nu au ochelari de cal. Dar cum faceți dumneavoastră deosebirea între pipi și caca? Acum haideți să intrăm în derizoriu total! Pot să vă spun că anul trecut au fost aplicate pe baza acestui Regulament 235 de sancțiuni.”, a răspuns viceprimarul Ionuț Apostu, care a solicitat încă o dată ca articolul care prevede sancționarea stăpânilor ai căror câini urinează pe domeniul public să nu fie aliminat ci să se reia discuțiile în acest sens într-o ședință următoare, cu scopul de a fi „mai specifici”, în chestiunea respectivă.

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierul municipal Irinel Cîrstea a fost respins cu 15 voturi împotrivă, o abținere și 7 voturi pentru.

Un comentariu

  1. Le interziceti proprietarilor de cîini să nu lase patrupedele să urmeze pe spații publice dar bărbaților care urineaza pe la toate colțurile s-au intrarea în cring dinspre micro-14 să vedeți .mașinile oprind și se duc l să și facă nevoile să vă fie rușine dl viceprimar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button