POLITICĂ

Senatorul Liliana Sbîrnea: „Ex-ministrul Sănătății, calul troian al coaliției de la Guvernare”

Nu trece săptămâna fără ”valsul” stângaci și păgubos al celor de la guvernare cu cel mai controversat ministru pe care l-au avut vreodată guvernările de Dreapta.

Povestea „Sufletelor moarte”, reeditarea binecunoscutului roman al lui Gogol în varianta voiculesciană, ne dă sută la sută dreptate. În roman, diferența dintre decedați și numărul real al persoanelor declarate vii la recensământ devine prilej de speculații pentru interesele proprii ale unui personaj dubios și versatil. Cicikov își propune să cumpere 1000 de ”suflete moarte”, țărani iobagi care nu mai există decât pe hârtie și să primească de la Consiliul de Tutelă al statului 200 de ruble de suflet. Dreapta politică a concurat cu succes lipsa de scrupule a personajului lui Gogol și a manipulat fără rușine datele pandemiei pentru a își aservi statisticile și raportările false scopurilor electorale.

PSD a avertizat de mult timp că datele din pandemie au fost falsificate, aspect confirmat chiar de ”calul troian” din interiorul guvernării, ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Pentru prima dată, un ministru din guvernare acționează ca și cum ar fi în Opoziție. Erijându-se, deși nu i-a cerut nimeni, în comisarul Corrado Cattani al României, fostul ministru al Sănătății nu se lasă impresionat de nepopularitatea de care se bucură printre foștii colegi de guvernare și susține că a demarat personal o investigație în privința datelor reale ale raportării deceselor. „Există diferențe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte raportarea deceselor din cauza COVID-19.” Aproape că l-am felicita, dacă nu am pune în balanță toate eșecurile lui monstruoase din cele 113 zile de guvernare.

PSD cere din nou convocarea Birourilor Permanente Reunite pentru a se vota înființarea comisiei parlamentare de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei. Solicitare pe care Puterea actuală o amână de două săptămâni.

A fost nevoie să se certe pe ciolan țârcovnicii unei guvernări eșuate din fașă, ca să aflăm direct de la ei că am fost trași pe sfoară cu toții.

Sunt stupefiată de consecvența cu care am fost reduși cu toții la date statistice false de personaje politice grotești și fără scrupule care nu au nici mamă, nici tată atunci când vine vorba de ciolanul politic.

Vă asigur că nu vom asista cu brațele încrucișate la continuarea mascaradei numărătorii ”pe sărite” și la deturnarea pandemiei și a suferinței celor afectați în folosul corbilor politici ai Dreptei!

Senator P.S.D.,

Liliana Sbirnea

19.04.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button