ADMINISTRAȚIE

În comuna Vadu Pașii a luat startul un proiect mult așteptat de cetățeni

Unul dintre cele mai importante proiecte de amenajare a infrastructurii a luat startul în comuna Vadu Pașii și anume „Înființarea sistemului de canalizare menajeră și modernizare a sistemului de alimentare cu apă în comuna Vadu Pașii, satul Vadu Pașii, Județul Buzău” a luat startul recent.

Un proiect mult așteptat de către cetățenii comunei, ale cărui lucrări ar fi trebuit să înceapă în urmă cu mai bine de un an, dar care au fost întârziate din cauză că licitația organizată de primăria comunei și adjudecată de către una dintre firmele participante a fost contestată în instanță chiar înainte de alegerile locale. Unele voci susțin că acest lucru s-a întâmplat cu scopul ca investiția să fie considerată o promisiune pe care administrația nu a dus-o la îndeplinire, deși proiectul fusese aprobat pentru finanțare prin programul PNDR – Programul Național de Dezvoltare Rurală.

 În cadrul proiectului va fi demarată și modernizarea sistemului de alimentare cu apă din comuna Vadu Pașii, iar cetățenii vor beneficia nu numai de canalizare, ci și de o apă potabilă de calitate.

Am început lucrările pe strada Orașului, de la drumul județean până la Podul peste râul Buzau, investiție de peste 2.600.000 Ron, constând în conducta de canalizare, țeava de alimentare cu apă, asfaltare, șanțuri pentru scurgerea apei pluviale, trotuare și accese la proprietăți., anunța primarul comunei Gheorghe Firon, pe pagina sa de Facebook, în data de 4 mai, acolo u nde ține legătura cu cetățenii din Vadu Pașii.

”Efortul a fost imens pentru că a existat o concurență acerbă pentru atragerea acestor bani. Am consultat tot felul de specialiști pentru că știam că nu am voie să dau greș, în joc fiind chiar prestigiul localității. Faptul că am putut să gândim și să obținem o astfel de investiție vitală pentru comunitate reprezintă o mare realizare pentru toți sătenii. După terminarea lucrărilor cred că vom intra în rândul localităților cu un grad înalt de civilizație, pentru că va crește exponențial și gradul de confort din localitate.”, a spus primarul Gheorghe Firon.

Jumătate din satul de reședință al comunei va fi conectat la canalizare, iar pe o lungime de 0,6 km va fi reabilitată aducțiunea cu apă.

Proiectele care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor  sunt în continuare o prioritate pentru administrația comunei Vadu Pașii. Iar oamenii răsplătesc pe deplin aceste eforturi. Foarte multe case noi au fost construite în ultimii patru ani în comuna Vadu Pașii, un loc unde oamenii aleg să se stabilească datorită distanței mici față de oraș, dar mai ales datorită procesului de dezvoltare și modernizare prin care trece comuna respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button