ADMINISTRAȚIE

Primăria Vadu Pașii va inaugura în toamnă o investiție de aproape 40 de miliarde de lei vechi

Proiectele de dezvoltare durabilă din localitatea Vadu Pașii, care pun Educația în prim plan, continuă și la doi ani după ce au fost inaugurate lucrările de reabilitare ale uneia dintre cele mai moderne școli din județ, investiție care s-a ridicat la 1 milion de euro.

Efortul de atragere a finanțărilor reprezintă de cinci ani o prioritare pentru administrația locală, care se pregătește acum să taie panglica unei grădinițe noi. De altfel, autoritățile din comuna Vadu Pașii se pot lăuda cu investiții serioase în acest domeniu.

Primăria Vadu Pașii a investit peste 2 milioane de euro într-o grădiniță și o sală de sport ultramodernă.  

Sala de sport va fi ultramodernă, dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie, va deservi 300 de elevi din Vadu Paşii. Clădirea este construită la cele mai înalte standarde și va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați. Grădinița cu program prelungit  s-a ridicat tot de la zero, cu aproape 40 de miliarde de lei vechi. Astfel, cu mai puțin de o lună înainte de începerea anului școlar, lucrările la unitatea de învățământ sunt foarte avansate.

„Vom primi primii preșcolari din toamnă dacă regulile sanitare generate de pandemia de coronavirus vor permite. Avem proiecte de mare avengură, cum ar fi și sala de sport, care sunt în plină derulare și care după finalizare vor moderniza ireversibil comuna noastră.  Am dat o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii. Acum putem spune ca avem condiții bune cu care să concurăm cele mai bune şcoli din judeţ. Ne-am propus ca elevii noştri să înveţe bine ca să poată termina cele mai bune licee şi facultăţi din România ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

De altfel, primul anunț cu privire la inaugurarea grădiniței din Vadu Pașii a fost făcut tot de către primarul Firon, pe pagina sa de Facebook, prin care ține legătura cu localnicii și le aduce la cunoștință toate activitățile Primăriei: „Vă aduc la cunoștință că pe data de 1.09.2021, începe activitatea la Gradinița cu program prelungit aflată pe strada Ionut Barbu, sat Vadu-Pașii.”

Grădinița cu program prelungit, care le își va deschide porțile din această toamnă, va găzdui șase grupe de preșcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button