ADMINISTRAȚIE

Veste bună din partea premierului Cîțu pentru buzoieni

Premierul le-a cerut, duminică, într-o teleconferință, prefecților să solicite de urgență orice fel de resurse suplimentare dacă au nevoie.

„Aș vrea să anunț acum o Hotărâre de Guvern pentru a ne asigura că ajutoarele de urgență ajung rapid la persoanele care au nevoie. Vom da o Hotărâre de Guvern care să instituie o derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgență. Această hotărâre stabilește sume fixe, în funcție de gradul de afectare a gospodăriilor. Comisia de evaluare a pagubelor din prefecturi face evaluarea în teren, întocmește liste, listele se depun, se centralizează și se trimit ministerului, apoi se aprobă ajutorul final. Este o procedură care a fost și anul trecut, a expirat în decembrie și doar o prelungim acum și o lăsăm pentru tot restul anului, simplificăm lucrurile practic”, a adăugat acesta.

Cele mai multe dintre gospodăriile afectate sunt din Beceni. La nivelul Prefecturii Buzău vor fi constituite comisii de evaluare a pagubelor, care vor face evaluări pe teren, iar apoi vor întocmi listele care se vor depune la AJPIS Buzău, instituție care, la rândul său le va trimite la Guvern spre aprobare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button