ADMINISTRAȚIE

Doi noi prestatori de servicii publice ar putea apărea în curând pe piața buzoiană

Încadrul conferinței de presă susținute la finalul ședinței Consiliului Județean de luni, președintele Emanoil Neagu a vorbit despre posibilitatea ca la Buzău să se înființeze, sub autoritatea instituției pe care o conduce, o firmă de transpot județean, dar și o nouă companie de apă:

„Probabil că pe viitor asta va fi. Daca tot sunt probleme cu fondurile suntem dispuşi si noi Consiliul Judeţean să devenim parteneri într-un proiect din asta pentru că trebuie atrași mult mai mulți bani europeni pentru că cetăţenii trebuie să aibă condiții minimale de trai, de apă, canal, electricitate, infrastructură în educație, sănătate etc. Putem să devenim, de ce nu, parteneri ai Companiei de Apă. Prin studiile care s-au făcut, din discuţiile cu cetăţenii cu celelalte structuri asociative din ţară există şi această posibilitate să ne dăm cu toţii mâna pentru binele cetăţenilor”, a spus Neagu la finalul şedinţei CJ de luni.

Preşedintele Neagu a mai spus că înființarea unei firme de transport nu ar însemna nicidecum un monopol în defavoarea celorlalți competitori de pe piață ci că, dimpotrivă, ea ar servi locuitorilor din comunele îndepărtate și că inițiativele sale nu trebuie în niciun caz privite ca afronturi aduse altor instituții.

„Referitor la transport, sunt anumite lucruri pe care le putem face împreună. Sunt judeţe cu societăţi de transport dar asta nu înseamnă că vrem să avem noi Consiliul Judeţean, un monopol pe transport. Şi ceilalți transportatori vor face anumite trasee. În urma studiilor dacă vrem să ajungem cu mijloace de transport nepoluante și vrem să asigurăm şi un confort călătorilor se pot face curse in extremităţile Buzăului. Nu îmi este rușine să spun chiar despre vechile trasee care le făcea societatea de transport cu extremitățile judeţului şi dau aici exemplu Gura Teghii-Nehoiu-Pätárlagele-Buzău. Noi nu vorbim de un transport urban care să deservească cetăţenii pe un anumit interval destul de scurt să ajungă la piaţă, la spital sau policlinică ci de oamenii care trebuie să fie transportati în condiţii decente de la distanțe mai mari. Un fel de curse rapide cu autobuze ecologice.” a spus Petre Emanoil Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button