POLITICĂ

Deputatul Romeo Lungu le dă o veste bună românilor care își încălzesc locuințele cu lemne

„Veste bună pentru românii care își încălzesc locuințele cu lemne! Am votat reducerea cotei 𝗧𝗩𝗔 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟵% 𝗹𝗮 𝟱% pentru 𝗹𝗲𝗺𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗰.

3,5 milioane de gospodării din România se încălzesc cu lemne. În mediul rural 85% din totalul gospodăriilor.  𝗥𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗧𝗩𝗔 𝗹𝗮 𝟱% pentru livrările de lemne de foc se va aplica pentru persoanele fizice și juridice, ori alte entități, inclusiv școli, spitale, dispensare sau unități de asistență socială.

În contextul în care prețurile la energie electrică, gaze naturale și lemne de foc 𝗮𝘂 𝗰𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂𝘁 𝗳𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁, punând presiune pe bugetul românilor, această măsură era absolut necesară.” a anunțat deputatul Romeo Lungu pe pagina sa oficială de Facebook.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială. Propunerile legislative aparţin Partidului Social Democrat şi vor merge la promulgare la preşedintele României.

Proiectul prevede scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5% şi are ca scop ajutorarea persoanelor vulnerabile, din zonele rurale, care încă se mai încălzesc cu lemne.

În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%, se menţionează în expunerea de motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button