ADMINISTRAȚIE

Acțiune umanitară de Sfântul Nicolae a angajaților Consiliului Județean

Angajaţii Consiliului Judeţean Buzău şi ai instituţiilor din subordine au decis, în ajunul sărbătorilor, să doneze sânge pentru persoanele aflate în suferinţă. Responsabilii Centrului Judeţean de Transfuzii au decis să mobilizeze personal și aparatura necesară recoltării de sânge la sediul Consiliul Judeţean, iar acțiunea umanitară a avut loc astăzi.

Personalul Consiliului Judeţean Buzău a decis să doneze şi bonurile valorice care revin fiecărui donator conform legii pentru a ajuta la cumpărarea de alimente pentru persoanele defavorizate din judeţ. 

Medicul Adriana Crăciun, director al Centrului Judeţean de Transfuzii Buzău a precizat că numărul donatorilor a scăzut în ultima perioadă iar rezervele de sânge aproape că s-au epuizat fapt care îi obligă pe angajaţii centrului să se deplaseze prin toate localităţile judeţului acolo unde se strâng mai mulţi donatori. 

”O zi deosebit de frumoasă pentru Centrul de Transfuzii Buzău. Suntem încântaţi că suntem la Consiliul Judeţean aici unde am fost invitaţi pentru că personalul instituţiei a hotărât să dăruiască în ajunul sărbătorilor o picătură de sânge pentru a fi aproape de cei aflaţi în suferinţă. Este un gest absolut onorant şi sperăm să fie un exemplu pentru toţi cetăţenii judeţului. Sperăm să facem sărbătorile comunităţii buzoiene cât mai liniştite şi sângele care se donează zilele acestea să vină în ajutorul celor care sunt în spitale. Numărul donatorilor a scăzut foarte mult şi suntem obligaţi practic să mergem acolo unde sunt donatori în toate colţurile judeţului. Aşa ca mâine vom merge la Râmnicu Sărat la o societate comercială iar săptămâna viitoare la unitatea militară de la Boboc care odată la trei luni donează  sânge pentru cei aflaţi în suferinţă” a spus medicul Adrian Crăciun, directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Buzău. 

„Știu că a devenit clișeic “să fim mai buni măcar de sărbători”, dar pentru a dona sânge “măcar de sărbători” devine totul și oferă o șansă la viață atât de multor oameni! Așa că anul acesta, de sărbători, vă îndemn să alegeți să dăruiți o șansă la viață!Consiliul Județean Buzău s-a alăturat campaniei de donare de sânge lansată de Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Le mulțumesc angajaților din aparatul propriu și din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău pentru că au înțeles că gestul lor contribuie în mod semnificativ la salvarea vieții semenilor aflați în suferință.”, a transmis pe pagina oficială de Facebook președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button