ADMINISTRAȚIE

Județul Buzău va avea propiul depozit ecologic pentru deșeurile menajere

După o așteptare de peste zece ani, în Buzău va fi demarată amenajarea unui depozit ecologic pentru deșeurile menajere.

Această investiție ambițioasă face parte din noul Master plan de management al deşeurilor menajere, pe care Consiliul Judeţean Buzău l-a implementat cu bani europeni. Membrii din Consiliul Județean au aprobat un proiect în ultima ședință din 2021, care privește terenul pe care urmează să fie amenajate gropile ecologice de gunoi. Se pare că rampele ar urma să fie organizate la marginea comunei Poșta Câlnău.

Toate localitățile județului Buzău s-au pus de acord pentru implementarea Master planului și sunt deja înscrise în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Buzoienii ar putea să beneficieze de acest spațiu pentru depozitarea gunoiului menajer în scurt timp. Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, ar urma să fie implementat în maximum doi ani.

Pe lângă dezvoltarea unui depozit ecologic pentru deșeuri menajere, Master planul de gestionare a deșeurilor menajere prevede și amenajarea unei stații de tratare mecano-biologică. De asemenea, și o stație de compostare a deşeurilor precum şi o staţie de sortare a deşeurilor, urmează să fie amenajate tot pe teritoriul comunei Poşta Câlnău.

Inițiativa autorităților județene din Buzău nu se află la prima încercare de organizare și dezvoltare a unui spațiu pentru depozitarea gunoiului. În urmă cu zece ani, reprezentanții autorităților din județ au încercat să implementeze un master plan pentru gestionarea deșeurilor.

Acesta ar fi urmat să fie finanțat tot cu fonduri europene. Din păcate, demersul a fost însă unul care nu a reușit să treacă testul. La acel moment, mai multe primării au decis să se retragă din proiect. Astfel, finanțarea europeană a ajuns să fie suspendată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button