ADMINISTRAȚIE

Crângul a intrat, azi, în proprietatea municipiului Buzău

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, PROIECTUL DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind transmiterea cu titlu gratuit a suprafeţei de 177,7895 ha, fond forestier din grupa I funcţională – vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie, subgrupa 1.4.b. – păduri constituite în zone verzi în jurul localităţilor incluse în intravilan, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva în domeniul public al municipiului Buzău.

În continuare, Primăria trebuie să încheie un contract cu un ocol silvic pentru administrarea suprafeței și urmează să aibă loc predarea-preluarea Pădurii Crâng, care se va face pe bază de protocol încheiat între Regia Națională a Pădurilor –Romsilva și Municipiul Buzău, în termen de 30 de zile.

Conducerea Primăriei Buzău face demersuri de câţiva ani pentru a prelua pădurea Crâng pe care vrea să o transforme în cel mai mare parc din Europa. Primarul municipiului Buzău a demarat acest demers pe vremea Guvernului Grindeanu după ce a descoperit la Arhivele Statului un document datând din 1881 prin care Pădurea Crâng era dată buzoienilor ca loc de „preumblare şi înfrumuseţare a urbei”.

Primarul municipiului Buzău Constantin Toma a anunţat că intenţionează să transforme Pădurea Crâng în cel mai mare parc din Europa după un proces de reîmpădurire şi amenajare pentru care va încerca să acceseze fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button