ADMINISTRAȚIE

Început de an promițător, pentru colaborarea dintre Județul Buzău și orașul Chișinău

Consiliul Județean Buzău a aprobat alocarea a opt milioane de lei moldovenești pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, că va fi acordată suma de opt milioane de lei moldovenești, ca donație, pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău, sectoarele Buiucani și Botanica. 

„Continuăm proiectele comune ale județului Buzău și Municipiuluu Chișinău și în anul 2022! Proiecte de infrastructură, culturale, activități dedicate copiilor, spectacole care să pună în valoare tradițiile din județul nostru, dar și din Chișinău. Sperăm să putem organiza și a 2-a ediție a Festivalului Zilele Chișinăului la Buzău la începutul lunii iunie, ocazie cu care vrem să punem în lumină și Tabăra de sculptură de la Măgura.Mulțumesc pentru prezență, colaborare și prietenie domnului primar general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, doamnei pretor al sectorului Botanica, Diana Guba, precum și întregii delegații prezente astăzi la Buzău!”, a ținut să sublinieze președointele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Președintele Consiliului Județean a decis ca Zilele Chișinăului, eveniment organizat anul trecut pentru prima dată, să se desfășoare la începutul verii, și nu în septembrie, cum s-a întâmplat în 2021. Mai mult, evenimentul va căpăta o altă amploare dat fiind faptul că se va organiza în același timp cu Buzău Fest, un eveniment deja cu tradiție pentru buzoieni.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău și ai Primăriei municipiului Chișinău au avut o conferință de presă comună în timpul căreia au anunțat, pe lângă evenimentul de amploare din această vară, și că proiectele pe care le-au derulat în comun în primul an de colaborare vor continua și în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button