SĂNĂTATE

Prelevare de organe la Spitalul Județean de Urgență

Două echipe medicale din Bucureşti au efectuat joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 62 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Potrivit conducerii spitalului, femeia a ajuns în data de 22 martie la UPU în comă, în urma unei hemoragii cerebrale.

” În urma investigaţiilor – analize medicale, CT cerebral, care a evidenţiat o hemoragie masivă emisferă stângă – pacienta a fost declarată în moarte cerebrală. Ulterior, pacienta a fost internată în secţia A.T.I., având o evoluţie nefavorabilă. Având în vedere diagnosticul, s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi” , a comunicat conducerea Spitalului Județean Buzău.

În urma acordului primit din partea familiei, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Colentina din Bucureşti au sosit joi la Buzău pentru prelevarea de organe.

” Echipa medicală formată din dr. Victor Ioniţă, medic primar A.T.I. şi (KDP) în cadrul programului de transplant, dr. Adrian Zoican, medic primar specialitate de urgenţă şi coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Ghenadie Porumbac, medic specialist A.T.I. – Spitalul Clinic Fundeni, Bucureşti şi dr. Andrei Nica, responsabil banca de ţesut – Spitalul Colentina, Bucureşti, au realizat prelevarea de organe acestei paciente. S-au prelevat ficat, rinichi, os, cornee. Toate organele au fost alocate centrelor din Bucureşti. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mulţumeşte familiei că a conştientizat nevoia de a salva alte vieţi prin acordul pe care l-a dat în vederea prelevării de organe” , a mai precizat conducerea spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button