ADMINISTRAȚIE

Locuitorii comunei Vadu Pașii au primit vestea mult așteptată

„Astăzi a fost aprobat proiectul de Extindere rețea de canalizare și modernizare sistem de alimentare cu apă în comuna Vadu-Pașii, județul Buzău, în valoare de 18.626.529,39 RON, pentru satul Băjani, Vadu Pașii strada Orașului, Bisericii, I. Barbu, M. Eminescu și Stadionului, precum și în satul Scurtești, pe strada Principală”, a anunțat, recent, primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare și este mult așteptat de locuitorii comunei deoarece lucrările ar fi trebuit să demareze de mai bine de un an, însă au fost blocate de mai mule contestații depuse de câteva firme, înscrise la licitația pentru desemnarea constructorului.

Au fost depuse cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru investiții importante în comuna Vadu Pașii. Este vorba de proiectele ,, Extindere rețea de canalizare și modernizare sistem de alimentare cu apă în comuna Vadu Pașii,, și ,, Modernizare drumuri sătești în comuna Vadu Pașii,,.

De primul proiect ( alimentări cu apă, stații de tratare a apei, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale – modernizare și extindere, beneficiază locuitorii din satele Gura Câlnăului, Focșănei, Băjani, Vadu Pașii, Scurtești și Stăncești.

Cel de-al doilea proiect vizează modernizarea drumurilor publice din interiorul localităților Gura Câlnăului, Focșănei, Băjani, Vadu Pașii, Scurtești și Stăncești. 

“Ne dorim ca cetățenii comunei noastre să beneficieze de aceleași condiții ca și la oraș. Vor urma si alte proiecte de infrastructură foarte importante pentru toate satele, care vor spori gradul de confort al cetățenilor” na anunțat Gheorghe Firon, edilul comunei Vadu Pașii.

În cadrul acestui proiect va fi modernizată și stația de tratare a apei prin achiziționarea unei instalații complexe care va elimina fierul și manganul din sursa de alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button