ADMINISTRAȚIE

În ultimul an, urșii au atacat în toată zona de munte a județului

Un bilanț întocmit de Agenția Județeană Pentru Protecția Mediului Buzău arată că, de la începutul anului, au fost înregistrate, cu pagube, nu mai puțin de 99 de atacuri ale urșilor, în aproape toată zona de munte a județului.

Grav este că acest număr este în creștere față de anul trecut, când, tot anul au fost înregistrate 68 de astfel de evenimente.

„De la începutul acestui an și până la data de 15 septembrie, A.P.M. Buzău a participat la 99 de comisii de evaluare și constatare a pagubelor provocate de specia urs în gospodării din județul Buzău”, se arată într-un comunicat al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău.

Două solicitări de constatare a efectelor produse de urs au venit din comuna Bisoca, două din comuna Calvini, cinci din Chiliile. Zece atacuri de urs au fost semnalate în comuna Chiojdu, două în comuna Colți, cinci în comuna Lopătari, câte unul în comuna Măgura și Mărgăritești, trei în comuna Merei, un atac în comuna Murgești.

Cele mai multe mesaje RO Alert care anunțau prezența urșilor în apropiere au fost trimise locuitorilor din orașul Nehoiu, 21 de avertizări. În comuna Odăile au fost 11 semnalări ale prezenței urșilor, trei în comuna Pardoși, trei în orașul Pătârlagele, cinci în comuna Sărulești, una în comuna Scorțoasa, nouă în comuna Siriu, patru în comuna Topliceni și șapte în comuna Vintilă Vodă.

Trei buzoieni au fost răniți în atacuri semnalate în ultima lună. Prefectul de Buzău a anunțat că va merge la ministrul Mediului împreună cu primarii localităților care au probleme cu urșii, pentru a-i solicita derogări în vederea extragerii din păduri a exemplarelor periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button