ADMINISTRAȚIE

„Casă nouă” pentru Primăria Municipiului Buzău

În cel mai scurt timp, buzoienii își vor plăti taxele și impozitele locale într-un nou sediu al Primăriei, o clădire nou construită și clădirea veche a Bazarului recent reabilitată, care se află aproape de finalizare.

Primarul Constantin Toma spune că noul „mall de servicii” al Primăriei Buzău va beneficia, în următoarele zile, de mobilier nou.

Edilul Constantin Toma dorește ca până la jumătatea anului, toate serviciile cu publicul din cadrul Primăriei Buzău să fie mutate din clădirea Palatului Comunal în noul sediu, de pe strada Cuza Vodă. În noul sediu, cetățenii vor avea posibilitatea să-şi achite obligaţiile către bugetul local, dar și să se adreseze Ghișeului Unic al Primăriei.

Lucrările de reabilitare a clădirii Bazarului au fost începute din 2019, dar și a unui nou corp de clădire ar fi trebuit să fie gata în 2021, însă, în perioada pandemiei de Covid-19, firma care se ocupă de lucrări a întâmpinat mai multe probleme ce au dus la decalarea repetată a termenului de finalizare.

Bazarul a fost construit în 1890 ca hală de carne şi peşte, după proiectul arhitectului Doru Boianovici. La acea vreme, Bazarul din Buzău constituia cel mai mare spațiu comercial din Muntenia, fiind un motiv de mândrie pentru localnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button