SĂNĂTATE

Laborator de Biologie Moleculară, înființat la Spitalul Județean Buzău

Testări rapide chiar în curtea Spitalului Județean Buzău. Cea mai mare unitate medicală din județ are, începând de anul acesta, un Laborator de Biologie Moleculară.

Noul compartiment funcționează deja de două luni și se adresează tuturor buzoienilor care vor să se testeze pentru infecțiile SARS-CoV-2 , virusul gripal și HPV.

” Locația acestui laborator se află în apropierea U.P.U.-SMURD. În cadrul acestui laborator se pot efectua teste RT-PCR COVID19, teste RT-PCR COVID+GRIPĂ (COMBO),teste RT-PCR HPV (3 Tulpini – 16, 18, 45).În ceea ce privește dotarea acestui laborator, există aparatură medicală ultraperformantă, qPCR care are o sensibilitate mare detectând cantități foarte mici de virus”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

Acest compartiment nou înființat funcționează cu un medic de laborator, un biochimist și un asistent principal de laborator, angajați la începutul acestui an.

”Acuratețea rezultatelor reprezintă un criteriu important pentru noi. Rezultatele acestor teste se dau în maxim 48 de ore”, anunță reprezentanții unității medicale.

Toate testele se fac contra cost. Prețul unui teste pornește de la 140 de lei și poate ajunge până la 200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button