ADMINISTRAȚIE

Încep lucrările de realizare a rețelei de gaze în comuna Mărăcineni!

Cea mai mare investiție din județul Buzău, derulată în 2023, va debuta săptămâna viitoare. Este vorba despre realizarea rețelei locale de gaze în toată comuna Mărăcineni, lucrările urmând a se realiza concomitent în toate cele trei sate ale localității: Potoceni, Căpățânești și Mărăcineni.
În urma acestei investiții, locuitorii comunei Mărăcineni vor avea branșamentul și contorul la poartă, ceea ce înseamnă că vor plăti doar branșarea la rețeaua de gaze. Firma constructoare, din București, apreciază că dacă lucrările vor decurge fără probleme, în iarna viitoare vor exista locuințe la Mărăcineni care se vor încălzi cu gaze.
Proiectul de racordare cu gaze a comunei Mărăcineni are o valoare totală de 77,3 milioane de lei, iar prin această investiție se vor realiza 4.233 de branşamente de gaze naturale, în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni. Lungimea totală a rețelei de distribuție de la nivelul comunei de lângă municipiul Buzău va măsura peste 38 de kilometri. Proiectul se va derula prin Programul Operational de Infrastructura Mare, iar mare parte din sumă vine de la Uniunea Europeană.

Vă informăm că astăzi a sosit țeava de gaze necesară înființării sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna noastră. Lucrările vor începe luni, 20 martie, urmând a se încheia până la sfârșitul lui 2023, atunci când vom avea în comuna Mărăcineni peste 4200 de branşamente de gaze naturale.” a scris edilul Constantin Dumitru pe Facebook.

Primarul din Mărăcineni a ținut să le mulțumească tuturor pentru răbdarea de care au dat dovadă și le-a cerut scuze pentru disconfortul creat pe durata executării lucrărilor:

„Vă mulțumim pentru rădare și vă cerem scuze anticipat pentru disconfortul care va urma! Vom suferi puțin, dar ne va fi mai bine mult timp de acum înainte. Important e să fim sănătoși și să rămânem uniți! Cu stimă, Constantin Dumitru Primarul comunei Mărăcineni”.

https://www.facebook.com/primariamaracineni/posts/pfbid0xQspWCctsRJUF9suTCu6DJXbTbBprqY4xxvkg3a1u11ByVzM9FS5ao768XTMYrhWl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button