ADMINISTRAȚIE

Lucrările la noul sediu al Stării Civile au fost reluate

Serviciul de Stare Civilă va funcționa în fostul sediu al Companiei de Apă, de lângă Piața Centrală. Pentru o vreme, instituția respectivă își desfășoară activitatea într-o clădire de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar fostul sediu se află și el în renovare, urmând să primească o altă folosință.

Lucrările de reabilitare a noului sediu al Stării Civile au fost oprite de sesizările locatarilor din blocul respectiv, care s-au temut că acestea vor afecta structura de rezistență a blocului, așa că a fost nevoie de verificări suplimentare, pentru a se convinge că renovarea totală a viitorului sediu nu se va face cu minusuri la capitolul siguranță a clădirii. Expertizele suplimentare au însemnat, însă, sistarea lucrărilor și, deci, întârzieri.

„Într-adevăr, au fost unele întârzieri, pentru că, în primăvara acestui an, au fost o serie de sesizări din partea unor locatari, legate de afectarea structurii de rezistență a blocului. A fost o perioadă în care lucrările au fost sistate. Am avut numeroase verificări din partea organismelor abilitate, mă refer aici la Inspectoratul de Stat în Construcții. Bineînțeles că s-au făcut expertize suplimentare ce au reliefat că nu există nicio problemă privind structura de rezistență. Sunt lucrări care se încadrează în normele de siguranță a construcțiilor stabilite de lege, astfel încât, locatarii nu au de ce să își facă probleme, așa cum au precizat experții, consultanții în această situație.(…) Această clădire va găzdui Starea Civilă. A fost amenajată și o sală destul de generoasă pentru oficierea căsătoriilor. Totodată, aici se va muta și Evidența Populației (…) Aceste expertize au fost făcute la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții din luna controalelor, dar noi aveam astfel de expertize făcute la momentul depunerii dosarului de autorizare pentru obținerea autorizației de construire. Mai mult decât atât, în urma acelor sesizări din primăvară, am suplimentat acele expertize, astfel încât să aibă toți locatarii certitudinea că nu vor fi probleme cu acest imobil”, a mai precizat viceprimaru Ionuț Apostu, pentru un post de televiziune local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button