POLITICĂSĂNĂTATE

Senatorul Vlad Pufu ia atitudine în scandalul roșiilor tratate

Senatorul liberal Vlad Pufu susține legumelor din piețe după izbucnirea scandalului substanaţelor utilizate pentru a forţa coacerea acestora. Vlad Pufu spune că la Buzău a fost găsită formula pentru testarea zilnică a legumelor şi fructelor în piaţă pentru nitraţi şi nitriţi și că rămâne în discuţie determinarea nivelului de pesticide, care poate fi realizată în prezent doar de Autoritatea Fitosanitară. În opinia sa, formula trebuie extinsă în toată ţara.

”La Buzău se poate! Testarea zilnică a produselor în toată ţara! Direcţia Agricolă Buzău anunţă că, împreună cu Pieţe, Târguri şi Oboare, societate din cadrul Primăriei Buzău, a găsit o formulă pentru testarea zilnică a legumelor şi fructelor în piaţă. Deci SE POATE!

E o victorie de parcurs, care va aduce linişte în rândul consumatorilor, dar va asigura şi respect pentru producători, pentru că oamenii vor aprecia mai mult munca depusă de un fermier pentru a putea aduce la vânzare un produs sănătos şi sigur”, scrie Pufu pe Facebook.

În opinia sa, acesta este un pas important, întrucât testările zilnice, realizate prin sondaj, vor acoperi toate produsele autohtone, de la legume la fructe şi verdeţuri.

Vor fi însă determinări doar pentru prezenţa nitraţilor şi nitriţilor, iar în cazul apariţiei unei suspiciuni vor putea fi luate imediat măsuri pentru analize suplimentare, dar şi pentru stoparea de la vânzare, până la un rezultat cert venit de la laborator.

Rămâne în discuţie şi varianta determinării nivelului de pesticide, realizată momentan doar de Autoritatea Naţională Fitosanitară, şi insist ca aceste substanţe să fie în atenţia factorilor responsabili, pentru testare zilnică. Şi dacă se poate la Buzău, această formulă trebuie extinsă în toată ţara”, subliniază senatorul PNL.

El amintește că de la începutul scandalului legumelor toxice a susţinut că este nevoie de testarea zilnică şi rapidă în pieţele din România. ”Apreciez faptul că toţi factorii de conducere implicaţi au înţeles că reacţia mea nu a fost una politică, ci legată strict de sincopele legislative şi managementul defectuos din sistem”, conchide Pufu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button