ADMINISTRAȚIEȘTIRILE ZILEI

Polițist local obligat de instanță să presteze muncă în folosul comunității

Un polițist angajat la Direcția Poliția Locală, din cadrul Primăriei municipiului Buzău, a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

Reclamantul este chiar vecinul său, care a dovedit în fața judecătorilor că a fost amenințat de polițistul în cauză.

Ștefan Viorel I., polițistul la care ne referim, a primit inițial o pedeapsă mai blândă în urma procesului judecat la Judecătoria Buzău, dar Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a atacat hotărârea instanței la Curtea de Apel Ploiești. Aici, nu numai că a fost admis apelul procurorilor, ci i-a fost agravată pedeapsa și a primit o pedeapsă cu închisoarea de 6 luni cu suspendare și punerea sa sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani, timp în care este obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 90 de zile la Primăria comunei Poșta Câlnău sau la Primăria municipiului Buzău.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, împotriva Sentinței penale nr. 1056 din 03/11/2022 a Judecătoriei Buzău, pe care o desființează în parte, în latură penală și rejudecând: În baza art. 396 al. 2 din C.pr.p. condamnă pe inculpatul ȘTEFAN I. VIOREL la pedeapsa principală de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ameninare, prev. de art. 206 C.p., faptă din 26/02/2021. În temeiul disp. art. 91 al. 1 din C.p. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere și dispune un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condițiile art. 92 din C.p. În temeiul disp. art. 93 al. 1 din C.p., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: • să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; • să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; • să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; • să comunice schimbarea locului de muncă; • să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență În temeiul disp. art. 93 al. 2 lit. b din C.p. obligă inculpatul să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de proba?iune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. În temeiul disp. art. 93 al. 3 din C.p., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria Comunei Poșta Câlnău, jud. Buzău sau la Primăria Mun. Buzău, jud. Buzău pe o perioadă de 90 de zile. În temeiul disp. art. 91 al. 4 din C.p. atenționează inculpatul asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune, respectiv revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, dacă va mai comite infracțiuni sau dacă nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligațiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Menține în rest dispozițiile sentinței atacate, care nu contravin prezentei decizii. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul ȘTEFAN I. VIOREL împotriva Sentinței penale nr. 1056 din 03/11/2022 a Judecătoriei Buzău. În temeiul disp. art. 275 al. 2 din C.pr.p. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 300 lei. Definitivă. Pronunțată prin punerea la dispoziția părților şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 20/04/2023.
Document: Hotarâre  630/2023  20.04.2023″

Odată cu condamnarea și primirea pedepsei, contractul său de muncă încetează de drept, conform legii.

Din informațiile primite la redacție, polițistul respectiv ar fi ajuns în fața judecătorilor și pentru amenzi acordate abuziv. De-a lungul timpului, Ștefan I. Viorel nu a ținut cont că reprezintă o instituție publică importantă și s-a remarcat pe paginile de socializare prin derapaje verbale grave. Aveti mai jos un exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button