POLITICĂ

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la Râmnicu Sărat, un program național de atragere a medicilor pe secțiile spitalelor

Aflat, marți, în vizită la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, premierul Marcel Ciolaacu a declarat că „problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional”.

Premierul Marcel Ciolacu, a susținut, marți, o conferință de presă, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, spunând că „știe mare parte a problemelor care există la Râmnic”, și că trebuie „o reașezare a sistemului medical” pentru a rezolva deficitul de cadre medicale.

Marcel Ciolacu a declarat că trebuie „o reașezare a sistemului” medical pentru ca să fie acoperită lipsa de cadre medicale, în cadrul unui program national de a face fiecare zonă a țării atractivă în acest sens. Premierul a subliniat efortul bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru sistemul de sănătate și că află „cu regret” de la știri de lipsa de medici pentru toate secțiile.

„Am pornit acest amplu program de dezvoltare, împreună cu Ministerul Sănătăţi şi din fonduri europene, şi bugetul de stat, şi din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, aproape trei miliarde şi jumătate de euro în toată ţara. (…) Cred că problema care este şi la Râmnic este şi la Buzău, şi nu numai, în multe locuri din ţară, problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă în parte.

Trebuie o reaşezare a sistemului. Am ajuns la un efort bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru întreg sistemul de sănătate şi cu regret spun că încă sunt ştiri că nu există medicamente, încă sunt ştiri că nu sunt medici pe toate secţiile. Dar, odată cu dezvoltarea infrastructurii, automat revine şi atractivitatea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu i-a adresat felicitări lui Sorin Cîrjan pentru că face eforturi deosebite să-i atragă și să-i mențină pe medici în municipiu și la spital, în ciuda dificultăților.

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, marți, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, alături de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, candidatul la alegerile pentru CJ Buzău, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, candidatul alianței PSD-PNL la europarlamentare, primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, actualul președinte al CJ Buzău, Emanoil Neagu și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, candidatul PSD la primăria Râmnicu Sărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button