POLITICĂ

(UPDATE)Constantin Toma a câștigat Primăria cu un procent de peste 60%, iar PSD, majoritatea primăriilor din judeţul Buzău, inclusiv cele două municipii. PNL a câștigat 10 primării

UPDATE: Comuna Țintești a fost adjudecată de social-democrați.

UPDATE: Numărătoarea voturilor aflată în plină desfășurare în județul Buzău, arată că PNL a reușit să-și adjudece 9 primării: Zărnești, Valea Salciei, Cozieni, Cislău, Năeni, Ulmeni, Glodeanu Sărat, Brădeanu, Cilibia și Padina). ADU a câștigat la Lopătari și la Țintești, iar AUR a câștigat Primăria Bălăceanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Partidul Social Democrat a câştigat la Buzău majoritatea mandatelor de primar din județul Buzău, în unele localități chiar cu procente de peste 90 %, inclusiv în cele două municipii Buzău şi Râmnicu Sărat.

Potrivit numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD, formaţiunea politică condusă la Buzău de Lucian Romaşcanu şi-a adjudecat 55 de primării din totalul de 87, PNL a câştigat fotolii de primar în 6 localităţi în timp ce în alte 26 de localităţi numărătoarea voturilor este în curs de finalizare.

Primarul Constantin Toma a obţinut, potrivit datelor parţiale, cel de-al treilea mandat cu un procent cuprins între 60-70% din voturile valabil exprimate, iarPSD își va menține majoritatea în Consiliul Local Buzău, păstrându-și cei doi viceprimari, Ionuț Apostu și Oana Matache.

Potrivit numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD, formaţiunea politică condusă la Buzău de Lucian Romaşcanu şi-a adjudecat 55 de primării din totalul de 87, PNL a câştigat fotolii de primar în 6 localităţi în timp ce în alte 26 de localităţi numărătoarea voturilor este în curs de finalizare.

De asemenea, primarul Constantin Toma a obţinut, potrivit datelor parţiale, cel de-al treilea mandat cu un procent cuprins între 60-70% din voturile valabil exprimate.

„Le mulțumesc buzoienilor că au avut încredere în mine. Oameni deștepți! Am peste 60% și pe Unirii Sud și în Simileasca, unde au fost ceva probleme. Acest vot de peste 60% în favoarea mea mă motivează și mai mult”, a declarat primarul Constantin Toma după ce au devenit aproape certe rpocentele cu care și-a adjudecat primăria.

Liderul filialei judeţene PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat că social-democraţii vor obţine un scor de 50-60% şi la Consiliul Judeţean, iar la aceste alegeri locale rezultatele PSD Buzău sunt mai bune decât cele obţinute în perioada când organizaţia judeţeană era condusă de actualul lider al partidului, premierul Marcel Ciolacu.

Din ce a venit din secţii pe telefoane de la colegii noştri, suntem într-o situaţie foarte bună, avem multe localităţi unde câştigul PSD este covârşitor, cu 90%, 80%, 70%. Avem şi primării câştigate la limită, Primăria Săhăteni unde am câştigat-o la 13 voturi, mai avem o primărie câştigată la un vot, avem şi primării pe care le-am pierdut, Valea Salciei, Năeni, Cislău, Zărneşti. Noi sperăm să nu pierdem mai mult de şase, şapte localităţi, ceea ce face să avem cele mai bune rezultate, cred, din ţară şi sigur cred că cel mai bun rezultat pe care l-a avut PSD la Buzău în judeţ şi în municipiu. Îl depăşim pe domnul preşedinte (Ciolacu n.r.) şi cred că se va bucura de asta, este munca dumnealui pe care noi am preluat-o şi îi mulţumim, este munca unor colegi absolut dedicaţi. Există locuri în care am avut pe Consiliul Judeţean 80%, locuri în care am avut 60 %, 53%, îmi doresc să închidem cu peste 60% la Consiliu„, a afirmat Lucian Romaşcanu, candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Cislău, Ulmeni, Lopătari, Zărnești, Cilibia, Năieni, Brădeanu și Valea Salciei ar fi localitățile în care PNL ar fi câștigat, potrivit surselor noastre din rândul liberalilor.  “Ne așteptăm la un scor bun”, a declarat liderul PNL Buzău, Adrian Mocanu, la scurt timp după închiderea urnelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button