POLITICĂ

PNL Buzău acuză Biroul Electoral de „mult subiectivism şi o apropiere de PSD” după o hotărâre de ștergere a unui clip de pe Facebook

PNL Buzău acuză Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal Buzău de o apropriere de PSD, după ce oficialii au decis că o postare de sămbătă a candidatei liberale la Primăria Buzău, Carmen Ichim, trebuie eliminată de pe o rețea de socializare. În clipul video, Ichim mânca îngheţată într-un centru comercial din oraş.

Decizia BECM prin care PNL a fost obligat să elimine de pe reţelele de socializare un filmuleţ postat sâmbătă a fost luată ca urmare a unei contestaţii făcute de reprezentanţii PSD, contestaţie care a fost admisă, iar liberalii buzoieni au fost nevoiţi să elimine filmul, deşi protagoniştii nu aveau însemne de partid şi nici nu se făcea vreun îndemn la vot.

”BECM s-a pronunţat astăzi prin procesul verbal nr. 345/09.06.2024 cu privire la ştergerea unui videoclip de pe pagina mea (Carmen Ichim, candidat PNL la Primăria Buzău – n.r.) de Facebook şi de pe contul personal, în care împreună cu grupul meu de prieteni am mers într-o seară la o îngheţată pe terasa unui mall. În condiţiile în care sunt un om cu mare respect pentru lege, nu înţeleg ce lege am încălcat, dar este clar ca BECM a acceptat reclamaţia PSD-ului cu privire la acest videoclip, demonstrând mult subiectivism şi o apropiere de PSD (întrucât în clip noi nu avem însemnele electorale şi purtăm diverse culori). Dragi buzoieni, este clar că, în opinia BECM, urmare a unei evidente simpatii faţă de PSD, în curând nu vom mai avea voie să purtăm galben şi nici să ne mai strângem cu prietenii să mâncăm îngheţată, mai ales de pepene galben, în special de alegeri, condiţie impusă de PSD. Să sperăm că ne vor lăsa să ieşim la vot!”, au transmis reprezentanţii PNL Buzău, printr-un comunicat de presă.

Ca urmare a deciziei BECM, reprezentanţii PNL au făcut şi o plângere prin care reclamau prezenţa la deschiderea Târgului Drăgaica a candidatului PSD pentru funcţia de primar, a candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte al CJ şi a consilierilor, împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, imaginile de la eveniment fiind postate pe paginile de socializare.

”PNL a făcut o sesizare la BECM că în seara zilei de 08.06.2024, la deschiderea târgului Drăgaica, candidatul PSD la primăria Buzău Toma Constantin, împreună cu candidaţii la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean şi alte personalităţi PSD, s-au fotografiat şi au postat pe pagina candidatului PSD la primăria Buzău precum şi a celorlalţi, dar BECM a comunicat că nu este campanie electorală şi a respins sesizarea”, au mai transmis liberalii buzoieni.

Text preluat de pe Ziare.com: PNL Buzău acuză Biroul Electoral de „mult subiectivism şi o apropiere de PSD” după o hotărâre de ștergere a unui clip de pe Facebook

FOTO preluat de pe News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button