POLITICĂ

De ce este necesară o strânsă colaborare între municipiul Buzău și comuna Beceni! Primarul Constantin Toma a explicat. (FOTO)

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a răspuns, miercuri, invitației venite din partea edilului comunei Beceni, Laurențiu Dumitru, candidat pentru un nou mandat în aceeași funcție, de a participa la o întâlnire electorală cu localnicii și de a împărtăși din experiența sa în fruntea administrației buzoiene, unde s-a remarcat în doar un an de mandat prin numeroase realizări.

Constantin Toma a venit însoțit de deputatul Ionela Viorela Dobrică și de fostul ministru al Culturii, senatorul Lucian Romașcanu și împreună au participat la întâlnirea cu alegătorii, organizată în zona blocurilor din centrul comunei Beceni.

Primarul Buzăului a dezvăluit în cadrul reuniunii că are în vedere o dezvoltare metropolitană în jurul Buzăului, care va cuprinde și comuna Beceni, astfel încât să poată să îndeplinească una dintre principalele condiții impuse de Uniunea Europeană pentru alocarea de fonduri financiare și anume numărul de beneficiari, care nu trebuie să fie mai mic de 200.000. Pentru îndeplinirea acestei condiții și pentru ca Buzăul să poată atrage banii europeni, este obligatoriu ca Beceniul să facă parte din ecuația respectivă.

Un prim pas în acest sens a fost făcut de municipalitate cu proiectul de extindere al rețelei de canalizare în comunele din afara municipiului Buzău, printre care și comuna Beceni, proiect eligibil și datorită numărului de beneficiari, care a primit deja finanțare europeană și care urmează să fie concretizat de către Compania de Apă.

Primarul Constantin Toma a spus că are în vedere și alte proiecte de acest gen și anume alimentarea cu gaze, transport modern, asfaltare în toate zonele comunei și multe alte proiecte.Constantin Toma a dat asigurări ferme că societatea de transport public în comunTrans Bus S.A. își va extinde serviciile până în satul Dogari din comuna Beceni și a purtat discuții constructive cu cei prezenți la întâlnirea de azi.

Opoziția a încercat să provoace scandal chiar în toiul adunării, trimițând câțiva agitatori în mijlocul mulțimii, dar majoritatea oamenilor au fost pozitivi și au ținut să-și afirme susținerea față de actualul primar al comunei Beceni, pe data de 27 septembrie.

Astăzi au mai avut loc întâlniri electorale și în alte comune ale județului. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, însoțit de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și de secretarul general al partidului la nivel central, Paul Stănescu au participat la întâlniri cu alegătorii și candidații PSD din comunele Vadu Pașii și Ziduri și din municipiul Râmnicu Sărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button