POLITICĂ

Vicepreședintele PNL Beceni, gata să fie rupt în bătaie de unul dintre membrii staff-ului de campanie liberal

Scandal de proporții la Beceni, pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Vicepreședintele organizației PNL Beceni, Lucian Robe, care este în același timp și consilier local, îl acuză pe unul dintre membrii staff-ului de campanie al candidatului liberal la funcția de primar că a sărit să îl ia la bătaie și că era cât pe ce ca acest lucru să se întâmple, dacă nu ar fi sărit câțiva martori să îl tempereze.

Din informațiile puse la dispoziție de către Lucian Robe, cadru didactic cu o vechime în învățământ de 44 de ani, dar și de alți liberali cu vechime în organizație, actualul candidat al PNL la funcția sa de primar al comunei Beceni, Adrian Burlacu, precum și membrii echipei sale de campanie au izolat practic actuala conducere a organizației liberale din Beceni, așa încât președintele și vicepreședintele au ajuns să aibă în prezent doar un rol decorativ în organizație.

Vicepreședintele Lucian Robe spune că a fost înlăturat și de pe lista de candidați la Consiliul Local Beceni, unde se afla pe poziția a patra, deși profesia, experiența didactică, experiența în politică și în Consiliul Local, precum și vechimea în partid îl recomandau.

Domnia sa este de părere și nu se ferește să afirme cu franchețe, că oamenii care reprezintă PNL Beceni la actualele alegeri nu ar fi tocmai ce trebuie pentru un partid precum cel liberal, care se pretinde că ar fi unul al intelectualilor și al oamenilor bine pregătiți. Și de aceea, în urmă cu mai bine de o săptămână, a postat pe pagina sa de Facebook un text în ton cu această viziune a sa, în care a vorbit despre unul dintre dintre membrii staff-ului liberal de campanie, pe nume Alexandru Mario Anghel. „Deocamdată sunt încă vicepreședinte la PNL Beceni, cu cotizația plătită la zi și cu două mandate de consilier local reprezentant al acestui partid la activ. Încă nu am primit vot de blam. Deocamdată. Dar eu știu că sunt un ghimpe pentru ei, pentru că eu sunt un om corect, care spun ceea ce gândesc și nu menajez pe nimeni. Eram pe poziția a patra pe lista de consilieri și, nu că m-au coborât mai jos, m-au șters direct. Nu pot să fiu de acord cu campania electorală pe care au făcut-o în comună colegii mei liberali mai tineri. Au creat un haos în toată comuna. Nu pot să mă solidarizez cu așa ceva. Au denigrat oameni care le-au fost aproape în anii din urmă și care i-au ajutat pe unii dintre ei. Știu ce spun. Mă așteptam din partea lor să facă o altfel de campanie, una elegantă, de bun simț, dar se pare că la unii dintre ei nu poți avea nicio pretenție. N-am nicio afinitate pentru PSD și nici pentru candidatul lor, dar ăstuia care a sărit să mă bată pe mine, de pildă, i-a dat o pâine să mănânce actualul primar. Și, mult mai multe… Candidatul PNL la funcția de primar, Adrian Burlacu, la fel, lovește în campania aceasta într-unul dintre oamenii care l-au ajutat cel mai mult. Ăsta care a vrut să mă bată îmi este nepot. Ce ne costa să facem o campanie elegantă, fără haos și atacuri murdare?”, se întreabă Lucian Robe.

Legat de incidentul care era să se lase cu bătaie, așa cum am mai spus, a pornit de la o postare pe Facebook, în care Robe a scris despre Alexandru Mario Anghel, din echipa lui Burlacu, nici mai mult nici mai puțin decât că a luat primit un punctaj rușinos la examenul de titularizare pe catedra de… Sport, și anume 1,20. „Am o experință de 44 de ani în învățământ și am corectat mii de lucrări la viața mea, așa că pot să spun cu certitudine și așa am și scris pe Facebook, că un punct l-a primit din oficiu acest Anghel și 20 de sutimi pentru că a semnat lucrarea. Atât a putu el! După ce am scis asta, a venit la mine la poartă cu scandal. Eu ieșeam din curte să dau la animale de mâncare și el mă aștepta. A început să mă înjure și a sărit să îmi dea un cap în gură. Noroc că m-am ferit, dar tot nu scăpam dacă nu săreau câțiva băieți să îl potolească. Au urmat injuriile plus amenințări că gata, vremea noastră a apus, ne vor da la o parte și că vor veni ei „, a mai spus Lucian Robe.

Domnia sa a depus o reclamație la Poliție în urmă cu o săptămână, dar spune că nici până în prezent nu a primit un număr de înregsitrare. Lucian Robe a mai afirmat că polițiștii îi fac proces de intenție spunând că l-ar fi provocat pe cel care a vrut să îl ia la bătaie.

Mâine voi merge din nou la Poliție, să văd ce se întâmplă„, a mai adăugat vicepreședintele PNL Beceni.

Cu mult înainte să debuteze campania electorală, la Beceni a început o adevărată fierbere. Scandalurile se țin lanț încă de anul trecut, când fosta directoare a Liceului Beceni, sprijinită de candidatul liberal Adrian Burlacu, pe atunci în calitate de contabil șef, au pus umărul la desființarea liceului.

Există un dosar deschis de oamenii legii pe numele lui Adrian Burlacu, acesta fiind cercetat pentru că, în calitate de contabil șef, ar fi făcut achiziții pentru liceu de la magazinul familiei sale, în schimbul unor sume deloc de neglijat.

Recent, un grup de localnici din comuna Beceni a lansat acuzații grave la adresa candidatului PNL la Primărie, căruia i-au reproșat că și-ar fi pus asfalt în curte mituind muncitorii ce amenajează drumul județean 203K.

Reclamația a fost trimisă pe adresele mai multor redacții, însoțită de un scurt text și de o filmare în care se vede cum un utilaj varsă mixtură asfaltică în curtea societății sale.

În ultimele zile, liberalii în frunte cu Adrian Burlacu se află în centrul unui nou scandal, care a ajuns în atenția oamenilor legiii, fiind cercetați pentru mită electorală. S-au formulat reclamații potrivit cărora liberalii din Beceni ar fi împărțit cadouri electorale și, mai grav decât atât, ar fi cerut oamenilor să fotografieze buletinele de vot în cabine, pentru a face dovada că au votat cu PNL, urmând să primească în schimb recompense. Aceste fapte sunt aspru pedepsite de către legislația electorală în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button