POLITICĂ

Partidul Social Democrat intră în cursa pentru Parlament cu oameni tineri, specialiști în domeniile în care profesează (FOTO)

Tineri și profesioniști în domeniile în care își desfășoară activitatea, acestea au fost cele două criterii care au stat la baza întocmirii ofertei cu care Partidul Social Democrat Buzău se va prezenta în fața buzoienilor pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Președintele PSD la nivel național, buzoianul Marcel Ciolacu, cel care deschide și lista candidaților la alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaților, i-a însoțit, marți, pe candidații PSD Buzău alături de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, la Biroul Electoral Județean pentru depunerea candidaturilor.

Echipa cu care președintele Marcel Ciolacu se va prezenta în fața buzoienilor este alcătuită din oameni tineri, specialiști în domenii precum Sănătatea, Educația, administrația publică locală, relațiile internaționale și gestionarea fondurilor europene.

„Am venit astăzi, alături de colegii mei, în fața românilor, cu cea mai bună listă de candidați, cei mai buni specialiști și cei mai capabili de a întoarce România pe drumul corect. Provocarea cea mai importantă a României, mai ales după ultimele raportări, rămâne în continuare Sănătatea, care este cheia atât a Educației, cât și a locurilor de muncă, cât și a creșterii nivelului de trai. Cu cât ne vom mobiliza și actualii guvernanți vor respecta regulile și părerile specialiștilor, cu atât mai repede ne vom recâștiga viața de dinainte. Partidul Socail Democrat a venit în Parlament cu foarte mulți reprezentanți ai domeniului medical. În schimb, sunt prea puțini în acest moment cei care pot scoate România din această criză sanitară. Sănătatea oamenilor nu poate nimeni să o dea înapoi. Dacă vom avea timp să redresăm economia, să plătim împrumuturile aberante făcute de actualul guvern, sănătatea în schimb nu o vom putea redresa decât în timp real. Sunt mândru de toți reprezentanții Partidului Social Democrat de pe toate listele din România. De departe avem cele mai bune soluții pentru fiecare domeniu. Astăzi, la Buzău, am venit cu o listă pe care îl regăsim pe Andi Cristea, fost europarlamentar, specialist în relații internaționale și gestionarea fondurilor europene. Am venit cu managerul Spitalului Județean Buzău, care știe în timp real ce se întâmplă. Am venit și cu domnul Țepeluș Laurențiu, directorul adjunct al celui mai important colegiu din Buzău și unul dintre cele mai importante din România, pentru că următoarea provocare după Sănătate va fi Educația. Cu domnul Lucian Romașcanu, aflat deja la al doilea mandat, cu doamna profesor Liliana Zbîrnea și dânsa ajunsă la al doilea mandat. Am venit cu o listă de buzoieni, pentru buzoieni, cu oameni care până acum au făcu echipă atât cu primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, cât și cu președintele Consiliului Județean Buzău, domnul Emanoil Neagu.” , a declarat președintele Ciolacu la scurt timp după ce aieșit de la BEJ.

Liderul social-democrat a reamintit pașii importanți spre dezvoltare pe care municipiul și județul Buzău i-au făcut datorită sumelor importante de bani care au fost atrase în plan local.

Reamintim că de la momentul când Marcel Ciolacu a ocupat funcția de vicepremier al României și până în prezent, județului Buzău i-au fost alocate nu mai puțin de 2 miliarde de euro.

„Vreau să vă reamintesc că împreună cu primarul municipiului Buzău, cu președintele Consiliului Județean și cu echipa de parlamentari, am adus în ultimii ani peste 2 miliarde în județul Buzău. Ritmul de dezvoltare atât al județului cât și al municipiului este unul clar. Nu trebuie să facem sondaje de opinie, e suficient să mergem pe stradă și lumea ne spune că direcția în care se îndreaptă în acest moment atât județul cât și municipiul este direcția corectă.

Tomiță, vei avea toată susținerea acestei echipe! Vom susține în continuare și Consiliul Județean. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, care cunoaște în detaliu toate problemele județului o să reprezinte buzoienii în Parlamentul României. Suntem în acest moment în linie dreaptă pentru alegerile impuse de actualul Guvern pe 6 decembrie. Îmi mențin punctul de vedere că nu politicienii, nici chiar președintele României și nici premierul României nu sunt îndreptățiți să spună acum dacă este bine sau nu să avem alegeri pe 6 decembrie.

Eu fac în continuare un apel la președintele României să încerce măcar să fie președintele tuturor românilor, să scape de această povară de a fi nevoit să mintă, să acopere acest Guvenr incompetent. Cifrele de ade astăzi ne dovedesc că direcția și măsurile de prevenire care trebuiesc luate ca acest trend ascendent să fie oprit nu sunt cele corecte și în continuare consider că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor și dialogul între toate forțele politice și acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă președintele României, până la urmă, renunță la a mai fi și preșdintele Partidului Național Liberal.”, a mai adăugat președintele PSD.

Lista de candidați a Partidului Social Democrat pentru alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor in Circumscriptia electorala nr.10 Buzau, din data de 6 decembrie 2020:

SENAT

1. ROMAȘCANU LUCIAN

2. SBÎRNEA LILIANA

3. PALCĂU DANIELA

4. BUȘCU ALEXANDRU

5. GHEORGHIU OANA RAMONA CĂTĂLINA

CAMERA DEPUTAȚILOR

1. CIOLACU ION MARCEL

2. CRISTEA ANDI LUCIAN

3. LUNGU ROMEO DANIEL 

4. ȚEPELUȘ LAURENȚIU CRISTINEL

5. DAMIAN CLAUDIU CONSTANTIN

6. MATACHE OANA

7. CEPARU FLORIN

8. BOGDAN ION

9. STANCIU COSTIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button