POLITICĂ

Buzăul lui Toma – ridicat la nivel național de cultură

Starea de fapt arată că romanii trăiesc cu frica de boală și teama insecurității locului de muncă. În acest context, cultura din Romania nu are un fond de urgență alocat pentru susținerea artiștilor care trec prin vulnerabilitate financiară şi care nu au nici un sistem de asigurare şi protecție socială.

Ȋn timp ce guvernul PNL condus de Ludovic Orban trimite în agonie întreaga cultură, social-democrații au deja fixate măsuri pe termen scurt, mediu şi lung pentru redresarea culturii. Spre exemplu, PSD propune prelungirea cu 6 luni a sprijinului acordat operatorilor culturali pentru compensarea pierderilor de venituri. De asemenea, în programul de guvernare PSD arată că întreaga cultură va primi sprijin administrativ pentru susținerea costurilor de întreținere a spațiilor culturale şi vor fi scutiți temporar de plata TVA-ului operatorii culturali. Exemplul din orașul Buzău, municipiu reședință de județ, arată că în ultimii patru ani cultura a fost exponenta locală care a pus pe harta națională această urbe prin renașterea iarmarocului Drăgaica – târg care a s-a ridicat de la 30.000 de vizitatori la aproape 400.000 de romani ce l-au vizitat în ultima ediție organizată în 2019. De asemenea, la Buzău a fost şi finala națională a Eurovision în martie 2020 şi a fost relansat evenimentul “Toamna buzoiană”, dar au fost şi tipărite nu mai puțin de 40 de titluri de carte despre istoria Buzăului şi în premieră pentru perioada modernă, orașul are un brand “Buzăul – oraș deschis”. Toate aceste acțiuni culturale de anvergură plus altele câteva zeci i-au adus primarului Constantin Toma 78,06 la sută din sufragiile electoratului pe 27 septembrie 2020 acordându-i în acest fel un nou mandat de conducere a urbei.

Primarul Constantin Toma face acum apel la buzoienii care pariază în ton cu el pe dezvoltarea orașului ca pe 6 decembrie 2020 să iasă la vot și să aleagă echipa condusă de deputatul Marcel Ciolacu, președinte al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button