POLITICĂ

VIDEO: Deputatul Andi Cristea denunță comerțul cu produse contrafăcute

Deputatul PSD Andi Cristea a avut o intervenție în plenul Parlamentului României, prin care a adus în dezbatere problema măștilor anticovid care au fost vandute populației, deși au fost declarate neconforme, de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Cristea a cerut explicații pentru lipsa de reacție a autorităților, în acest caz de încălcare a legislației, care a pus în pericol sănătatea populației.

Andi Cristea a citat printre altele și un raport al ANPC, care supraveghează piaţa de materiale de protecţie, care preciza că anul trecut în luna iunie, aproape 90 la sută din măstile de protecție văndute pe piată românească, nu îndeplineau standardele de calitate, fiind declarate neconforme cu standardele de siguranță anti-Covid-19.

Cristea a dat și exemplul unei duble măsuri, adoptate de statul romăn care pe de o parte cere Uniunii Europeane, reacții energice pentru combaterea surselor de venit ilicit, din vănzarea de produse farmaceutice contrafăcute, fără ca în nschimb să ia măsuri concrete pe plan intern, penrru stoparea acetui fenomen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button