POLITICĂ

Vinerea Verde marcată de social democrați (FOTO)

Vinerea Verde a fost marcată astăzi și de social democrații buzoieni care le-au propus locuitorilor orașului o campanie de conștientizare a problemelor de mediu și de încurajare a folosirii mijloacelor nepoluante de deplasare. Fie că și-au luat bicicletele, trotinetele sau chiar dacă au ales mersul pe jos, aceștia s-au deplasat pe traseul Inelului Verde din sudul orașului (Poarta Crâng- Aleea Eroilor- Obelisc), începând cu ora 16.30.

La eveniment au participat senatorul Lucian Romașcanu, deputații Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș și Andi Cristea, primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, viceprimarii Oana Matache și Ionuț Apostu și vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre. Cu toții și-au dorit ca, prin puterea exemplului să îi îndemne pe buzoieni ca măcar o zi pe săptămână, să renunțe la autoturismele personale și să le înlocuiască cu mijloace alternative de transport, ori cu mersul pe jos, în scopul reducerii poluării mediului înconjurător.

Prin acțiunea de astăzi, membrii PSD Buzău și-au dorit nu doar să susțină protejarea mediului înconjurător, ci și să promoveze deplasarea cu mijloacele de transport ecologice. Evenimente similare au avut loc și în mediul rural, primarii social-democrați din mai multe comune buzoiene, au promovat și ei mijloacele de transport nepoluante.

Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă a Partidului Social Democrat care a vrut să dea un exemplu despre cum ar trebui să arate o ”Adevărată Vineri Verde” organizată la nivel național. În platforma dedicată acestei zile s-au înregistrat peste 700 de localități din toată țara, participanții parcurgând peste 12.000 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button