ADMINISTRAȚIE

Buzăul s-a înfrățit cu alte două județe pentru a obține mai ușor fonduri europene

Marți, aleșii județeni au făcut un pas important spre înființarea și funcționarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Investiții Teritoriale Integrate Ținutul Buzăului, Prahovei și Vrancei”, organism în care și-au dat mâna autoritățile din cele trei județe pentru ca împreună să atragă fonduri europene.

Prin asocierea respectivă, ar putea fi atrași bani în vederea sprijinirii comunităților dezavantajate, pentru drumurile care leagă cele trei județ, dar și pentru turism, obiective turistice și promovarea tradițiilor locale.

Petre Emanoil Neagu urmează să reprezinte Buzăul în Adunarea Generală a ITI, în timp ce în Consiliul Director va intra Liliana Mioara Nicolae, director executiv al Direcției de Dezvoltare Regională. Odată realizați acești pași, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară merge pentru a fi înregistrată la Judecătoria Ploiești.

„Am intrat într-o asociere cu două județe, vecine ale noastre, ale județului Buzău, mă refer aici la Prahova și Vrancea. Trebuia să grăbim puțin simplificarea anumitor lucruri: numirea în Comitetul Director și în AGA acestor asociații ca să putem să fim în regulă, să începem  din toamna împreună cu colegii de la Vrancea si Prahova, să ne pregătim să accesăm fonduri  europene pentru cele trei județe. Știți că  acest ITI este, practic, o asociație care se referă la comunitățile,  să spunem mai puțin dezvoltate, sau, m-am ferit de termen, dar asta este, mai puțin dezvoltate, deci defavorizate, și încercăm prin această asociere să atragem fonduri europene ca sa echilibrăm, să spunem așa, anumite zone din județul nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În continuare, autoritățile din Buzău, Prahova și Vrancea vor putea pune la punct strategiile în vederea obținerii de fonduri europene:

„Suntem in perioada de dezvoltare a acestui ITI, trebuie să facem o strategie de dezvoltare  la nivel de cele trei județe, numai ața se pot atrage fonduri europene. La nivel de Consiliu Județean Buzău am contractat strategia pentru dezvoltarea  turismului pe viitoarele fonduri  financiare în exercițiul financiar următor. Fără să ai această strategie bine pusă la punct nu poți atrage fonduri europene”, a mai declarat Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button