ADMINISTRAȚIE

Investiții de anvergură, anul acesta, la Vadu Pașii

După ce mai bine de un an startul unor proiecte importante a fost amânat din pricina acțiunilor în instanță a firmelor care au pierdut licitațiile, iată că în această primăvară încep lucrările de extindere a canalizării și a rețelei de alimentare în comuna Vadu Pașii. Investițiile se ridică la câteva sute de mii de euro și vor ridica gradul de confort al locuitorilor din Vadu Pașii.

Primarul Gheorghe Firon a anunțat că procedura de soluționare a contestațiilor s-a încheiat și a fost desemnat un câștigător al licitației pentru executarea lucrărilor, ceea ce înseamnă că autoritățile locale vor avea cale liberă să demareze, în această primăvară, lucrări de infrastructură ce vor depăși 1,5 milioane de euro, îbani care vor fi obținuți printr-un scenariu de finanțăre europenă.

Aceeași sursă a mai precizat că rețeaua de canalizare din satul Vadu Pașii, de pe strada Principală și alte trei străzi din localitate, va fi extinsă, urmând a fi modrnizată și rețeaua de apă potabilă din comuna Vadu Pașii.

În plus, magistrala de alimentare a localității de pe strada Ion Minulescu, va fi schimbata, iar țevile vechi de oțel de pe mai multe străzi, vor fi înlocuite cu unele noi din plastic, rezistente la coroziune.

“Sperăm ca în această primăvară să demarăm acest proiect finanțat cu peste 2 milioane de euro, care a fost blocat mai bine de un an, în urma contestațiilor depuse de mai multe firme de construcții. Suntem siguri că în cel mai scurt timp cetățenii comunei noastre vor avea aceleași condiții ca și la oraș. Vor urma si alte proiecte de infrastructură foarte importante pentru toate satele, care vor spori gradul de confort al cetățenilor” a precizat primarul Gheorghe Firon mass mediei publicației „Știri de Buzău”

Tot în cadrul proiectului repspectiv va fi modernizată și stația de tratare a apei prin achiziționarea unei instalații complexe care va elimina fierul și manganul din sursa de alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button