ADMINISTRAȚIE

Reabilitarea Pieței Dacia va fi gata în luna mai

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, în urmă cu câteva zile, după discuțiile purtate cu reprezentanții firmei de construcții.

Modernizarea centrului orașului se realizează printr-o investiție cu bani europeni, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Lucrarea este executată de SC Fraicom SRL, din București, și ar fi trebuit să fie gata chiar în această lună.

Constantin Toma a mai anunțat că se apropie de final și lucrările de reabilitare a bulevardului Unirii, dar și celalalte lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, demarate anii trecuți.

„Este un proiect frumos, făcut de niște proiectanți ambițioși, acceptat de un beneficiar care vrea să aducă o notă de modern în centrul orașului. Suntem onorați să executăm acest proiect, mai ales că este ceva deosebit atât noi, cât și pentru oraș și chiar și pentru România. Vom amenaja în jur de 16.000 de mp de suprafață, reconstituit toată infrastructura. Numai granitul care va fi montat se va aduce în 85 de containere. Vom avea și iluminat deosebit cu telegestiune, care va însemna 12 feluri de stâlpi de iluminat, cu camere de luat vederi, cu wi-fi, cu tot ce înseamnă ele. Mai avem de asemenea vreo 5 fântâni deosebite, care vor fi amplasate pe această suprafață și de asemenea mobilier care nu a mai fost și va fi ceva deosebit. Este vorba de niște bănci smart, cu panouri solare, ce vor avea wi-fi, vor avea slot-uri USB. Deci cu tot ce trebuie ca să poți să te simți bine, un loc de relaxare. Mobilierul urban, în special băncile, nu vor fi clasice, ci minim 6 feluri de bănci amplasate în zig-zag, răsucite. Va fi ceva deosebit. Băncile le producem aici, în România. Cred că vor imprima o notă de modern și deosebit acestui centru . Sper să ne ridicăm la nivelul proiectului și la nivelul a ceea ce trebuie să existe și sper să facem din acest centru, din Piața Dacia, un centru la nivel european”, a promis Annemary Enescu, firmei care se ocupă de lucrări, imediat după ce a câștigat licitația.

Piața Daciei va deveni un spațiu recreativ modern cu spații verzi, bănci cu arhitectură modernă și fântâni arteziene în pardoseală cu jeturi luminate în diferite culori. Odată ce traficul pe cele două străzi din apropiere va fi interzis, zona pietonală din centrul orașului va însuma 13.000 de metri pătrați. Surpriza proiectului va fi bustul celui mai longeviv primar al municipiului Buzău care va fi amplasat pe esplanada pietonală Aleea Trandafirilor dinspre strada Ostrovului. 

Reabilitarea Bulevardului Unirii este realizată, cu bani europeni, de către grupul de firme austriac Strabag. Termenul de finalizare prevăzut în contract este decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button