Share |

Content about Eveniment

Februarie 26, 2020

Polițiștii au fost anunțați de tatăl copilei, care și-a găsit copilul mort într-una din camerele casei.

Februarie 26, 2020

Până în acest moment nu există nici un cetățean din județul Buzău pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19. În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația.

Februarie 24, 2020

Comisarul șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, a anunțat, luni seară, printr-un comunicat de presă, pe care îl vom reda integral în rândurile de mai jos, că centrul de carantină de la Arbănași ar putea fi închis chiar mâine, 25 februarie, dacă măsurile dispuse la ultimul control nu au fost puse în aplicare de către Direcția de Sănătate Publică. Conducerea acestei instituții avea obligația ca până astăzi să blindeze țeava de scurgere a apelor uzate. 

Februarie 21, 2020

În perioada 20-23 februarie 2020, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României, organizat de ROMEXPO București.

Februarie 14, 2020

Mariana Aurelia Dumitrache, procurorul șef al DNA Serviciul Teritorial Ploiești, a ieșit la pensie. Aceasta era delegată în funcția de șef al DNA Ploiești de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Februarie 12, 2020

Pompierii din Buzău au intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care s-a manifestat în zona localităţii Pâclele din comuna Berca, unde sunt conducte de gaze. Focul s-a extins până în apropierea bisericii din sat şi a gospodăriilor de la marginea localităţii.

Februarie 12, 2020

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și Televiziunea Română au susţinut, miercuri, la Palatul Comunal, o conferinţă de presă comună, în care au anunţat semnarea unui parteneriat pentru organizarea ediţiei din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision.

Februarie 12, 2020

Cancerul de col uterin reprezintă a patra cauză de cancer la femei, la nivel mondial, și principala cauză de mortalitate la femeile de vârstă activă, 15-45 ani.

Februarie 11, 2020

Primăria municipiului Buzău a inaugurat marţi, în Parcul Crâng, "Rotonda personalităţilor buzoiene". Șase stejari seculari au fost "botezaţi" cu numele unor personalităţi ale municipiului Buzău, iar alte şase personalităţi în viaţă au plantat puieţi de stejar care le poartă numele.

Februarie 10, 2020

În cadrul programului de promovare permanentă a marilor valori buzoiene, ”Personalități buzoiene de ieri și de azi”,  Primăria municipiului Buzău vă invită să participați marți, 11 februarie 2020, ora 13.00 în Parcul Crâng, la Obelisc, la inaugurarea ”Rotondei Personalităților Buzoiene”,  prin plantarea de 6 stejari și  ”botezul” altor 6 stejari seculari.

Februarie 10, 2020

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că, în anul 2020, municipiul Buzău va avea cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, În ședința extraordinară a ConsiliuluiLOcal Municipal, programată pentru data de 10 ianuarie, va fi supus aprobării aleșilor municipali proiectul de hotărâre privind bugetul municipiului Buzău pe anul în curs, valoarea propusă fiind  de 70 de milioane de euro.

Februarie 6, 2020

Vremea a făcut prăpăd la Buzău în noaptea de miercuri spre joi. Rafalele au depăşit o sută de km la oră, au rupt copaci, cabluri, au smuls acoperişuri și au făcut multe pagube.
La ieşirea din Buzău către Brăila, balustrada unui pod care traversează o cale ferată industrială s-a desprins din cauza rafalelor puternice şi s-a înclinat spre trotuar.    Problemele au apărut pe o lungime 50 de metri a podului, la balustrada de pe sensul de intrare în Buzău. 

Februarie 5, 2020

Vântul puternic a doborât o parte din tarabele amplasate în Piața Dacia. Dar distrugerea acestora nu a fost singura pagubă a proprietarilor. Hoții au fost iuți la fel ca și vântul și, înainte ca proprietarii să apară pentru ridicarea mărfurilor aflate în interiorul lor, au furat cât au putut. A fost sesizată Poliția.

Februarie 5, 2020

Meteorologii au anunțat cod roșu de viscol în județul Buzău, începând de miercuri, ora 18:00,  când va fi afectată pentru început zona de munte. 

Va fi viscol puternic, vântul va sufla în rafale de peste 100...120 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero. Abia a doua zi, de la ora 08:00, județul Buzău va ieși de sub incidența codului roșu.

Februarie 5, 2020

La ultima ședință de Guvern a fost adoptată hotărârea cu numărul 17, prin care județul Buzău va avea un nou subprefect, în persoana Elenei Preda, fostul șef al Serviciului Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.