Share |

Content about Eveniment

Septembrie 18, 2019

A fost semnat, miercuri, de către ministrul Agricultură, Petre Deaea, ordinul privind structura organizatorică a Băncii Naţionale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale. Instituţia va fi înfiinţată după ce guvernul a emis, joia trecută, un ordin în acest sens. Pe lângă acesta, organigrama mai prevede încă 12 posturi.

Septembrie 16, 2019

Un accident rutier, în care au fost implicate trei autovehicule, avut loc luni, pe DN 2 E85, la Gura Câlnăului, o persoană fiind rănită în urma impactului.

Septembrie 16, 2019

Focul a izbucnit în jurul orei 15:00, pe strada Orizontului, dar pompierii au reușit în cele din urmă să-l lichideze.

Septembrie 15, 2019

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din Făurei, a murit înecat vineri seară după ce a făcut o manevră bruscă cu barca pe luciul apei de la barajul Siriu. 

Septembrie 12, 2019

 Un saivan de animale în care se afla și o cantitate importantă de furaje a fost cuprins de flăcări, în noaptea de miercuri spre joi, iar fosul nu a putut fi stins cu ușurință de pompieri.

Septembrie 12, 2019

Anunț important din partea președintelui Camerei Deputaților, deputatul Marcel Ciolacu, care spune că la Buzău va fi înființată Banca Națională de Gene, el însuși un susținător ferm al proiectului respectiv.

„Un vis devenit realitate – am pus Buzăul pe harta cercetării naționale!

Septembrie 11, 2019

Un bărbat de 43 de ani, din Râmnicu Sărat, a fost omorât în bătaie de amicul său de pahar, în vârstă de 28 de ani, care i-a abandonat pe malul râului Râmnicu Sărat, unde a fost găsit de un localnic care mergea la serviciu, către o balastieră din zonă.

Septembrie 9, 2019

Cartea de vizită a unei administrații de succes din județul Buzău s-a completat în prima zi a noului an școlar cu inaugurarea unei școli în a cărei reabilitare s-a investit nu mai puțin de 1 milion de euro.

Circa 400 de elevi au trecut pragul școlii proaspăt reabilitate din Vadu Pașii, o școală care ar stârni invidia multor elevi, părinți și profesori de al oraș, pentru că banii investiți aici au schimbat total fața unității de învățământ.

Septembrie 6, 2019

Ultimul militar român, care și-a pierdut viața în teatrul de operaţii din Afganistan, buzoianul Cipirian-Ştefan Polschi, îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. El a murit, joi, în urma exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului.

Septembrie 2, 2019

Un accident rutier cumplit a îndoliat duminică două familii în judeţul Buzău. O copilă de nici 3 ani şi tatăl său au murit nevinovaţi după ce maşina lor a fost izbită şi răsturnată în afară şoselei.

August 18, 2019

Pe măsură ce cazul își dezvăluie detaliile, apar și primele informații contradictorii. Principalul subiect de controversă: personalul medical din spital și supravegherea bolnavilor periculoși.

Sorina Pintea, ministru al Sănătății, a anunțat că, la dispoziția premierului Viorica Dăncilă, a pornit spre Spitalul de Psihiatrie din Buzău pentru a coordona ancheta internă, după ce patru persoane au murit și mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

August 14, 2019

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de UrgenţăBuzău, Vasile Prahoveanu, incendiul de pe strada Transilvaniei a fost stins după aproape 24 de ore de la momentul izbucnirii.  90 de pompieri cu 18 autospeciale au acţionat pentru lichidarea focului, iar miercuri au rămas să acţioneze 7 echipaje de la ISU Buzău. 

August 9, 2019

Accident GRAV în Braşov, după ce o maşină a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un TIR. Coliziunea s-a produs la ieşirea din localitatea Rupea către Sighişoara. Doi bărbați și-au pierdut viața și alte trei persoane sunt grav rănite.

August 9, 2019

Zona de pe bulevardul Mareșal Alexandru Averescu din  Buzău aflată vizavi de intrarea principală în Parcul Crâng, se află de câteva zile într-un amplu proces de reamenajare. Pe un spațiu delimitat de muncitorii de la Urbis Serv, pe care se montează pavele, a apărut un soclu. Vineri după-amiază urmează să fie montată statuia Mareșalului Alexandru Averescu, cel care a dat numele bulevardului din Buzău, pe care se află și sediul Comandamentului Armatei a II-a.